Çocuğunuzun katılacağı bu çalışma, “Kalbimin Sesini Duy” adıyla, Nisan 2024- Haziran 2024 tarihleri arasında yapılacak bir araştırma uygulamasıdır.

Çocuğunuzun katılacağı bu çalışma, “Kalbimin Sesini Duy” adıyla, Nisan 2024- Haziran 2024 tarihleri arasında yapılacak bir araştırma uygulamasıdır.

06.05.2024 106

Sayın Veli;

Çocuğunuzun katılacağı bu çalışma, “Kalbimin Sesini Duy” adıyla, Nisan 2024- Haziran 2024 tarihleri arasında yapılacak bir araştırma uygulamasıdır.

Araştırmanın Hedefi: Doğuştan işitme engelli çocukların tehlikeli kalp ritm problemleri açısından genel nüfustan daha fazla tehdit altında olduklarına dair net bilimsel kanıtlar vardır. Diğer yönlerden sağlıklı görünen sağır- dilsiz çocukların egzersiz veya korku ile tetiklenen bayılma atakları yaşadıkları bilinmektedir. Bu proje ile olası kalp ritm problemini erken dönemde teşhis ederek, sağır çocuklarımıza daha iyi bir hayat vermek amaçlanmıştır.

Araştırma Uygulaması: Eğer araştırmaya katılmayı kabul ederseniz Doç. Dr. Şeyma Kayalı tarafından çocuğunuz muayene edilecek ve bulgular kaydedilecektir. Muayene sonucunda doktorunuz uygun görürse çocuğunuz bu çalışmaya dahil edilecektir. Yine izniniz doğrultusunda bu çalışmayı yapabilmek için çocuğunuzun elektrokardiyografisi (EKG) çekilecektir. Çekilen EKG olası ritm problemi açısından değerlendirilecektir. EKG çekiminin herhangi bir riski bulunmamaktadır.

Araştırma, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve okul yönetiminin de izni ile gerçekleşmektedir. Araştırma uygulamasına katılım tamamıyla gönüllülük esasına dayalı olmaktadır. Çocuğunuz çalışmaya katılıp katılmamakta özgürdür. Araştırma çocuğunuz için herhangi bir istenmeyen etki ya da risk taşımamaktadır. Çocuğunuzun katılımı tamamen sizin isteğinize bağlıdır, reddedebilir ya da herhangi bir aşamasında ayrılabilirsiniz. Araştırmaya katılmamama veya araştırmadan ayrılma durumunda öğrencilerin akademik başarıları, okul ve öğretmenleriyle olan ilişkileri etkilemeyecektir.

Çalışmada öğrencilerden kimlik belirleyici hiçbir bilgi istenmemektedir. Cevaplar tamamıyla gizli tutulacak ve sadece araştırmacılar tarafından değerlendirilecektir.

Uygulamalar, genel olarak kişisel rahatsızlık verecek sorular ve durumlar içermemektedir. Anket çalışmasına katılmamak ya da katıldıktan soma vazgeçmek çocuğunuza hiçbir sorumluluk getirmeyecektir.

Onay vermeden önce sormak istediğiniz herhangi bir konu varsa sormaktan çekinmeyiniz. Çalışma bittikten soma bizlere e-posta ile ulaşarak soru sorabilir, sonuçlar halikında bilgi isteyebilirsiniz. Saygılarımızla...

Araştırmacı : Doç. Dr. Şeyma Kayalı - Çocuk Sağlığı Hastalıkları ve Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı İletişim bilgileri : Mail: ak-seyma@hotmail.com

Formu Doldurup okulumuza teslim ediniz. Form için tıklayınız....

Son başvuru tarihi:15/05/2024